rss

Dacia Duster a fost vandut in 300.000 de exemplare

  1. 23/04/2012
  2. Categoria: Dacia
  3. Tags: Dacia, Duster, Renault
    Vezi toate fotografiile (8)

    SUV-ul Duster, comercializat atat sub sigla Renault, cat si Dacia, a ajuns la cifra de hotar de 300.000 de unitati livrate, la aproape doi ani de la debutul pe piata.

    Renault si Dacia au produs in total 300.000 de exemplare Duster, confirmand reteta de succes a celor doua branduri. Dintre acestea, 265.000 au fost vandute cu logo-ul constructorului auto roman.

    Lansat in urma cu doi ani la Geneva, Duster s-a facut remarcat, intrand in Cartea Recordurilor ca fiind cel mai accesibil SUV din lume. Ulterior, Dacia Duster a fost ales "Masina 4x4 a anului" in Franta si SUV-ul Anului 2011 de catre Grupul Jurnalistilor din Industria Auto din Argentina.

    Lista continua cu nominalizarea in finala Car of the Year 2011 (Europe), titlul "Masina Autobest 2010", "Masina Anului in Romania", "SUV-ul Anului 2011 in Romania", reusind totodata sa castige si Trofeul Argus in Franta.

    In prezent, modelul este al doilea cel mai bine vandut crossover in Europa, in clasamentul tuturor marcilor, iar pe piaţa din Romania, Dacia Duster este cel mai bine vandut model incepand cu februarie 2012, dupa ce a reusit sa depaseasca Logan.

    Mai mult decat atat, Renault-Dacia pregateste terenul pentru marea lansare a brandului autohton pe piata din Marea Britanie, unde clientii pot depune deja un avans de 100 lire pentru a-si rezerva exemplarele Duster.  Modelul cu volan pe partea dreapta va fi produs la uzina Renault-Nissan din India.


    Vizualizari: 3591