rss

Cat costa Dacia Duster pe piata britanica

  1. 28/06/2012
  2. Categoria: Dacia
  3. Tags: Dacia, Duster
    Vezi toate fotografiile (1)

    Britanicii isi pot comanda acum SUV-ul Duster, modelul Dacia fiind disponibil la un pret de pornire de aproximativ 11.000 de euro. Constructorul auto spera sa convinga clientii care in mod normal intentioneaza sa isi achizitioneze o masina second hand.

    Dacia da startul comenzilor pentru Duster pe piata din Marea Britanie. Programat sa ajunga in showroomuri in ianuarie 2013, SUV-ul poate fi comandat la un pret de baza de 8.995 lire sterline, achivalentul a putin peste 11.000 euro. Renault, proprietarul Dacia, spera sa convinga clientii care in mod normal planuiesc sa isi cumpere o masina rulata sa isi achizitioneze una noua, la aceiasi bani.

    Modelele Dacia vor fi vandute in showroomurile Renault, francezii excluzand riscul unei canibalizarii cu gama Renault. Totusi, casa auto admite ca exista riscul ca cei care doreau initial un Renault second hand sa fie ispititi de oferta Dacia.

    Versiunea de baza Duster vine echipata cu un motor de 1,6 litri pe benzina, capabil sa dezvolte 105 Cai Putere, si un sistem de tractiune fata. Aceasta unitate este oferita si cu tractiune 4x4, dar este disponibila numai in nivelul de echipare entry-level, care nu include nici macar radio.

    Pe frontul diesel, exista propulsoarul de 1,5 litri si 110 Cai Putere, oferit in nivelul de echipare Ambiance, care propune si CD Player cu conectivitate USB si Bluetooth. Versiunea cu tractiune fata Laureate, care costa 12.995 lire sterline, va fi probabil cea mai vanduta. Aceasta beneficiaza de aer conditionat, volan imbracat in piele si jante din aliaj de 16 inch.

    Dacia a inregistrat un succes nu numai pe pietele emergente din Europa de Est, dar si in statele dezvoltate din Vest, inclusiv Franta si Germania.

    Vizualizari: 4446