rss

Dacia Sport de vanzare cu 6000 de Euro in Romania. Merita banii?

  1. 17/10/2017
  2. Categoria: Dacia
  3. Tags: Dacia, dacia 1300, dacia sport, masini romanesti
    Vezi toate fotografiile (3)

    Pe un site de anunturi a aparut o adevarata bijuterie de vanzare. E vorba de o foarte rara Dacie Sport cu tuning, impecabila, despre care proprietarul spune ca este chiar de colectie. Iar pretul este o adevarata pomana!

    Dacia Sport a fost realizata la inceputul anilor '80 ca un raspuns la cerintele studentilor nonconformisti care doreau o masina coupe sportiva. Asa ca inginerii de la Brasov, nu de la Mioveni, au inceput sa taie o Dacie 1300 si au ajuns la forma Coupe. Dealtfel, modelul romanesc a fost prima masina dezvoltata de romani, deoarece masina care a inspirat Dacia 1300, respectiv Renault 12, nu a avut niciodata o versiune Coupe.

    Ce este interesant la Dacia Sport este ca e unica masina din lume care are parbriz si in spate. Adica este acelasi geam in spate, ca si in fata. Insa primele modele sunt cele rare, facute in primii 3 ani de productie in serie mica, numite cu usa scurta. Adica usile erau usi normale de Dacie 1300. Ulterior, usile au fost lungite deoarece pasagerii din spate nu aveau loc nici sa iasa, nici sa intre in interior.

    Despre masina care este acum de vanzare putem spune doar atat. Cineva are impresia ca Dacia este o masina de colectie. Dar nu este. De fapt, nu exista vreo Dacie de colectie, poate doar de nostalgie. Dar pana sa intelegem acest lucru, o sa mai dureze. Iar preturile sunt total nejustificate.

    Dar nu si pentru acest model de vanzare care are 175.000 de kilometri, motor de 1.4 si e construit in 1988. Pe langa dotarile de fabrica ale unei Dacii Sport, cum ar fi 4 roti, volan si faruri, proprietarul ofera bonus si volan de raliuri, priza de aer pe capota care aduce inca 10 cai in plus, dar si prize laterale gen BMW M3.

    Pretul cerut este de 6000 de Euro. Nu este o gluma. Nu lei, nu Leva, nu Kopeika. Dar merita banii aceasta masina tunata?

    Vizualizari: 30444