Ghid de achizitie auto second hand

2.1 Tipul de utilizare

Un al doilea pas al procesului de cumparare ar fi stabilirea cat mai precisa a locurilor de utilizare a masinii. De exemplu, pentru un parcurs preponderent in mediul urban ar fi bine sa te orientezi catre un autoturism de clasa mica (Ford Fiesta, Opel Corsa, VW Polo etc.) animat de un propulsor de mic litraj pe benzina. Marile avantaje sunt dimensiunile reduse ale caroseriei care faciliteaza manevrele de parcare si consumul redus de carburant. In functie de bugetul alocat si de necesitati se mai recomanda ca alternativa un model din segmentul compact (Renault Megane, VW Golf, Opel Astra etc.).

In cazul in care ai drumuri dese in afara orasului in care locuiesti este posibil sa te avantajeze un autoturism cu motorizare turbodiesel, mai economic pe distante lungi. Mai mult, in cazul unei utilizari preponderent in mediul extraurban se recomanda alegerea unui vehicul din clasa medie in trei volume (sedan). Acest tip de caroserie ofera un confort ridicat atat tie cat si pasagerilor care calatoresc pe locurile din spate, precum si un volum mai mare al portbagajului.

2.2 Analizarea ofertelor

Stim ca studierea ofertelor si decizia asupra uneia singure este un proces lung si dificil pe-alocuri. Acesta este si motivul pentru care Auto.ro iti pune la dispozitie o modalitate de cautare (link cautare avansata) usor de folosit dar care cuprinde tot ce ai nevoie. De asemenea, in lista masinilor second hand iti poti filtra vehiculele in functie de criteriul tau de interes (marca, pret, an de fabricatie etc.)

Mai mult, am creat si o serie de instrumente pentru a te ajuta sa iei cea mai buna decizie:

  • - Avantaj Client

    care te ajuta sa gasesti cele mai bune oferte de masini, la preturi avantajoase. Iti indica ofertele cu un pret mai mic decat media pietei. De exemplu, daca o masina are 35% Avantaj Client, atunci aceasta are un pret mai mic decat media masinilor similare cu 35 de procente.
  • - AutoIndex

    unde vezi evolutia pretului mediu pentru masina care te intereseaza si tendintele de evolutie. Iar cu ajutorul Analizelor Auto Index cercetezi piata de second hand si citesti comparatii intre autovehicule. Mai mult, afli despre raportul calitate/pret pentru acesta, bazat pe argumente tehnice, precum si avantaje si dezavantaje ale achizitiei.

Totusi, este posibil ca un pret avantajos sa ascunda o potentiala frauda. Pentru a evita o inselatorie electronica este indicat sa iti protejezi datele personale si sa eviti descarcarea de fisiere de pe pagini ce nu apartin site-ulu auto.ro. Mai multe detalii gasesti aici.

3. Vizionarea si inspectia tehnica »