rss

Citroen Tubik Concept, un monovolum cu noua locuri

  1. 05/09/2011
  2. Categoria: Citroën
  3. Tags: Citroen, Concept, DS5, tubik
    Vezi toate fotografiile (12)

    Citroen a publicat primele imagini cu un nou concept care ar putea anunta un monovolum generos cu noua locuri. Noul Tubik va debuta oficial la Salonul Auto de la Frankfurt.

    Cu un stil ce ne aduce aminte de celebrul Type H, construit in circa 500.000 de exemplare in perioada 1947-1981 si cunoscut sub numele de "Tubul", noul prototip reinventeaza mijloacele de transport prin introducerea unor elemente high-tech.

    Desi vine cu dimensiuni generoase (2.08m latime, 2.05m inaltime si 4.80m lungime), autovehiculul beneficiaza de trenul de propulsie hibrid turbodiesel Hybrid4, oferind astfel un consum redus de combustibil si emisii de noxe scazute.

    La exterior se remarca rotile uriase cu jante din aliaj de 22 de inch si anvelope cu rezistenta scazuta la rulare pentru a optimiza consumul de carburant.

    Cele noua locuri sunt dispuse in trei randuri, interiorul beneficiind de un design futurist si de o flexibilitate impresionanta in gestionarea scaunelor. Soferul este separat de pasageri, in timp ce canapele se pot transforma intr-un pat confortabil si se pot configura in functie de nevoile calatorilor.

    Informatiile rutiere sunt proiectate pe parbriz. Printre noutatile tehnologice se mai numara si sistemul de suspensie hydractive.

    La Frankfurt vor mai fi prezentate noul DS5, modelele DS3 si DS4, precum si o versiune C3 cu technologia micro-hybride e HDi 70.

    Vizualizari: 2032