rss

Citroen DS5 a obtinut punctajul maxim la testele Euro NCAP

 1. 25/08/2011
 2. Categoria: Citroën
 3. Tags: Citroen, DS5, Euro NCAP
  Vezi toate fotografiile (1)

  Citroen DS5 a obtinut 5 stele in cadrul testelor Euro NCAP, cu un punctaj de 97% pentru sistemele sale de asistenta. Totodata, modelul a primit distinctia Euro NCAP Advanced pentru sistemul inovator CITROËN eTouch.

  Un rol important a fost jucat de de sistemele de asistenta la condus, precum asistenta electronica la franare, sistemul de asistenta la franarea de urgenta, controlul inteligent al tractiunii, limitatorul/regulatorul de viteza programabil si farurile cu sistem de iluminare statica a virajelor.

  La acest rezultat au cantarit si echipamentele "CreativeTechnologie" disponibile in exclusivitate pe Citroen DS5 precum :

  - noua generatie a sistemului de Avertizare la Schimbarea involuntara a benzii de rulare, care "scaneaza" carosabilul cu ajutorul unei camere incorporate in partea superioara a parbrizului, alertand conducatorul auto cand vehiculul deviaza de la traiectorie.

  - luminile de drum automate care, folosind imagini de la aceeasi camera, activeaza si dezactiveaza automat farurile in functie de conditiile de luminozitate si trafic.

  - head-up display care afiseaza informatii cheie pentru condus in campul vizual al soferului – cum ar fi viteza, informatiile despre limitatorul de viteza sau cele despre sistemul de navigatie.

  In plus, Citroen DS5 a primit premiul Euro NCAP Advanced datorita sistemului inovator CITROEN eTouch, o gama de servicii inovatoare disponibila la bord ce include apelurile de urgenta si apelurile pentru asistenta (in functie de tara).

  Aceste doua servicii, disponibile non stop, folosesc o cartela SIM integrata. Daca apare vreun incident sau daca soferul observa un accident, vehiculul poate fi localizat imediat pentru a beneficia de serviciile de urgenta.

  Citroen eTouch include si doua servicii disponibile online de pe pagina personala a clientilor, MyCITROEN: un manual de revizii si EcoDriving. Soferii primesc sfaturi cu privire la incidente mecanice sau de siguranta, precum si cu privire la operatiunile de intretinere a vehiculului. In plus, acestia pot monitoriza consumul de carburant si emisiile de CO2.

  Aceste servicii sunt gratuite pe perioada de garantie contractuala a vehiculului.

  Vizualizari: 1801
  BMW 318

  BMW 318

  Pret: 14.875 EUR, An: 2017, Kilometri: 208.000 detalii »

  Audi Q3

  Audi Q3

  Pret: 38.500 EUR, An: 2019, Kilometri: 5.500 detalii »

  Toate anunturile »