rss

Noutatile Chevrolet la Salonul Auto de la Paris

  1. 22/09/2010
  2. Categoria: Chevrolet
  3. Tags: chevrolet, , Paris
    Vezi toate fotografiile (1)

    Chevrolet se va prezenta la Salonul Auto de la Paris cu o paleta bogata de noutati automobilistice: premiere mondiale pentru Aveo, Orlando si Captiva, premiera hatchback-ului Cruze, lansarea autovehiculului electric Volt si prezentarea unor versiuni de serie si de curse ale modelelor Cruze si Corvette.

     

    Orlando reprezinta primul model Chevrolet din segmentul european al MPV-urilor de familie, cu un interior modern, proaspat, cu multe functii inteligente precum dispunerea in stil „amfiteatru” a locurilor de pe al doilea si al treilea rand si mai multe compartimente de depozitare ingenioase. De asemenea, dispune de o suprafata de incarcare generoasa.

    Orlando va fi lansat pe piata in Europa, la inceputul anului 2011, si va fi disponibil cu unul din cele trei cele mai recente motoare cu consum eficient de la Chevrolet: un motor pe benzina de 1,8 litri si doua motoare diesel de 2,0 litri cu performante diferite.

     

    Noul Aveo urmeaza sa fie lansat in Europa in vara lui 2011, fiind si mai lung si mai lat decat actualul model. Va fi disponibilă o gama completa de motoare pe benzina si diesel cu patru cilindri, incorporand VVT (sincronizarea variabila a supapelor), fazarea continuu variabila a celor doua came si tehnologia injectiei common rail. Pentru anumite motoare va fi disponibila optional si prima transmisie Chevrolet cu 6 viteze montata pe un autovehicul de mici dimensiuni.

     

    Noul SUV Captiva de la Chevrolet are premiera mondiala la Paris si urmeaza sa fie lansat la nivel european in primavara anului 2011. Introducerea noului motor pe benzina V6 cu cilindree de 3,0 litri si putere de 258 CP, cu injectie directa si sincronizare variabila a supapelor va face din noul Captiva unul dintre cele mai puternice modele SUV compacte de pe piata, in timp ce noile unitati diesel cu turbocompresor, cilindree de 2,2 litri si tehnologie common rail vor fi disponibile cu o putere de 163 sau 184 CP. Unitatea pe benzina cu cilindree de 2,4 litri are o putere de 171 CP.

     

    Noul Chevrolet Cruze hatchback cu 5 usi va fi lansat pe piata in Europa la jumatatea anului 2011, preturile si detaliile suplimentare urmand sa fie facute publice in apropierea datei de lansare.

     

    Chevrolet Volt este un autovehicul electric cu autonomie extinsa, fiind diferit de un hibrid prin faptul ca rotile acestuia sunt in permanenta actionate electric. Volt utilizeaza energia electrica drept sursa primara si benzina ca sursa secundara, de rezerva, pentru a genera energie electrica. Volt se deosebeşte de alte sisteme de propulsie electrice sau hibride. Acesta se deplaseaza pe distante de pana la 60 de kilometri cu energie electrica, depozitata intr-o baterie litiu-ion de 16 kWh. Dupa descarcarea bateriei, un generator montat la bord produce energie electrica pentru a alimenta unitatea de propulsie electrica, sustinand in acelaşi timp incarcarea bateriei, extinzand astfel autonomia modelului Volt la peste 500 de kilometri.

    Vizualizari: 1951