rss

GM dezvaluie motorul electric proiectat pentru Chevrolet Spark EV

  1. 27/10/2011
  2. Categoria: Chevrolet
  3. Tags: Chevrolet, General Motors, Spark
    Vezi toate fotografiile (3)

    General Motors a dezvoltat un motor electric care va echipa modelul Chevrolet Spark EV. Astfel, GM devine primul producator auto care va construi propulsoare electrice in Statele Unite.

    Motorul electric anuntat va pune in miscare autovehiculul electric Chevrolet Spark EV, al carui debut este programat pentru anul 2013. Unitatea dezvolta 85 kW/114 Cai Putere.

    Grupul auto va dezvolta motoare cu inductie si cu magnet permanent, acest tip de unitate putand fi utilizat in mai multe scopuri.  In cadrul unei demonstratii recente de la fabrica din Wixom, reprezentantii media au fost provocati sa construiasca manual parti ale unui motor cu magnet permanent.

    „In ultimii ani am pus accent pe dezvoltarea capacitatii de productie internaa bateriilor, care va avea un rol semnificativ in progresul nostru”, a declarat Larry Nitz, director executiv al departamentului de sisteme de propulsie electricapentru autovehicule in cadrul GM.

    „Dezvoltarea motoarelor electrice si procesele de productie a acestora sunt domenii de specialitate necesare pe masura ce extindem tehnologiile sistemelor de propulsie electricapentru autovehicule pentru a indeplini nevoile clientilor nostri din intreaga lume.”

    Productia motoarelor electrice va incepe la fabrica White Marsh, unde vor fi dezvoltate sisteme de propulsie cu zero emisii, care vor pune in miscare atat modelul Spark, cat si alte autoturisme ce vor fi lansate mai tarziu.

    In prezent, General Motors utilizeaza unitati electrice pentru sistemele de propulsie electrica a noua modele: Chevrolet Volt, Chevrolet Malibu Eco, Chevrolet Silverado Hybrid, Buick Lacrosse eAssist, Buick Regal eAssist, GMC Sierra Hybrid, GMC Yukon si Yukon Denali Hybrid si Cadillac Escalade Hybrid.

    Vizualizari: 2855