rss

GM a proiectat un nou motor diesel supraalimentat

  1. 13/04/2011
  2. Categoria: Chevrolet
  3. Tags: Chevrolet, Diesel, GM
    Vezi toate fotografiile (1)

    General Motors a dezvoltat un nou motor diesel cu trei cilindri si o cilindree de 1 litri, care va fi lansat in premiera pe piata din India. Noul propulsor va fi inclus pentru prima data in dotarea standard a modelului Chevrolet Beat in a doua jumatate a anului 2011.

    Motorul compact va genera cel mai mare cuplu pe piata din India, pentru clasa de cilindree din care face parte (140 Nm la 1.750 rpm) si cel mai performant cuplu la turatii scazute la nivel mondial, pentru clasa de cilindree din care face parte (100 Nm la 1.250 rpm).

    La proiectarea noului propulsor au pus umarul specilistii Centrului tehnologic GM din Torino, in colaborare cu ingineri ai GM India. Cele doua divizii lucrat la dezvoltarea designului acestui motor, pentru ca acesta sa corespunda caracteristicilor si cerintelor regionale specifice.

    Motorul este prevazut cu un bloc al cilindrilor din fier, o chiulasa din aluminiu cu doi arbori cu came in chiulasa, un lant de distributie care nu necesita intretinere, un filtru separator centrifugal pentru reducerea consumului de ulei de motor, pinioane de distributie cu zgomot de functionare redus, un arbore de echilibrare pentru un nivel NVH impecabil (zgomot, vibratii, duritate) si un turbocompresor cu supapa waste-gate, cu dimensiuni precise.

    Motorul diesel supraalimentat, cu o cilindree de 1 litru, va fi fabricat la uzina GM din Talegaon, statul Maharashtra, India.

    Vizualizari: 2361