rss

Chevrolet lucreaza la un SUV bazat pe Aveo

  1. 25/10/2010
  2. Categoria: Chevrolet
  3. Tags: chevrolet aveo, SUV
    Vezi toate fotografiile (1)

    Chevrolet intentioneaza sa isi mareasca gama de modele prin lansarea unui SUV de mici dimensiuni care va fi bazat pe noul Aveo, informeaza Autocar. Mai mult decat atat, proiectul a primit deja unda verde.

    Noul model va fi dezvoltat, atat in privinta ingineriei, cat si din punct de vedere al designului, la Centrul de Cercetare si Dezvoltare GM din Coreea. Acesta ar putea fi lansat pe piata cel mai devreme in 2012.

    General Motors va utiliza platforma Aveo si va fi oferit fie cu tractiune fata, fie cu tractiune integrala. In ceea ce priveste aspectul estetic, viitorul SUV va imprumuta liniile generale ale noii game Chevrolet, regasite si pe Aveo.

    Una peste alta, modelul va beneficia de un nivel ridicat al calitatii si de caracteristicul „dual cockpit” introdus initial pe sedanul compact Cruze.

    Momentan nu se cunosc mai multe informatii cu privire la noul SUV Chevrolet.

    Gama de motorizari Aveo este formata din sase unitati, patru pe bezina si doua diesel. Aceastea din urma sunt versiuni de putere diferite (75 si 95 cp) ale aceluiasi motor de 1,3 litri.

    Clientii care opteaza pentru propulsoarele pe benzina au de ales intre unitatea de 1,2 litri cu versiuni de 70 si 86 CP, motorul de 1,4 litri care produce 100 CP si cel de 1,6 litri care dezvolta 115 CP.

    Vizualizari: 1996