rss

Bateriile modelului electric Chevrolet Volt vor fi modificate

  1. 06/01/2012
  2. Categoria: Chevrolet
  3. Tags: Chevrolet, general , motors, Volt
    Vezi toate fotografiile (1)

    General Motors va modifica structura de otel din jurul bateriilor modelului electric Volt pentru a elimina riscul unui incendiu, dupa ce un exemplar a luat foc din senin, intr-o parcare, la scurt timp dupa ce fusese supus unui test de impact.

    Grupul auto american a anuntat ca va ranforsa structura de otel din jurul acumulatorilor si sistemul de racire a bateriilor, in procesul de fabricatie. Astfel, cele 8.800 de unitati Chevrolet Volt livrate, precum si cele 4.000 pe stoc, vor fi reintoarse in fabrica pentru a opera modificarile necesare.

    GM mentioneaza ca nu este vorba de o actiune de rechemare in service propriu-zisa, ci mai degraba o actiune voluntara, pentru a creste nivelul de satisfactie al clientilor. Pentru aceasta operatiune, casa auto va cheltui 9 milioane de dolari (1.000 de dolari pentru fiecare masina).

    Acumulatorii litiu-ion pot lua foc daca celulele care stocheaza energia electrica iau contact cu otelul sau alte materiale feroase, rezultand o reactie chimica prin care temperatura din baterii creste.





    Vizualizari: 1734
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »