rss

Chevrolet Cruze este cotat cu maximul de cinci stele la testele EuroNCAP

  1. 26/11/2009
  2. Categoria: Chevrolet
  3. Tags: Chevrolet Cruze, EuroNCAP
    Vezi toate fotografiile (5)

    Chevrolet Cruze, lansat pe plan mondial, a castigat cotatia maxima, de cinci stele, acordata de Programul european pentru evaluarea autovehiculelor noi (EuroNCAP), care a publicat astazi cele mai noi rezultate ale testelor de siguranta.
    Conform EuroNCAP, modelul Cruze a castigat 79 de puncte dintr-un total de 100, ceea ce il face unul dintre cele mai sigure modele din clasa autoturismelor compacte.

    Modelul Cruze a obtinut un maxim de 16 puncte pentru testul de coliziune frontala si un maxim de 8 puncte pentru testele de coliziune laterala, cu un obstacol deformabil, in miscare. Cruze este primul autoturism care a primit punctajul maxim in ambele teste, de cand EuroNCAP a inceput acordarea cotatiilor pentru testele de impact, in anul 1997.

    Organizatia independenta europeana de testare a acordat, de asemenea, noului sedan compact Chevrolet un punctaj ridicat, de 7,3 puncte din 8, pentru testul mai sever, de coliziune laterala cu un stalp, demonstrand protectia pasagerilor in eventualitatea unei coliziuni laterale oferita de caroseria consolidata lateral a modelului Cruze. Tetierele modelului Cruze au fost pozitionate corect, pentru a absorbi energia coliziunii si a proteja impotriva traumatismelor cerebrale si cervicale, in cazul unui impact din spate. Modelul Cruze a primit de asemenea un punctaj ridicat pentru protectia copiilor si a pietonilor in timpul testarii.

    „Suntem multumiti cu punctajul de exceptie obtinut de modelul Cruze pentru siguranta”, a declarat Wayne Brannon, Presedinte si Director Executiv al Chevrolet Europe. „Rezultatele de astazi confirma faptul ca modelul Cruze ofera o siguranta de nivelul unui standard de excelenta. Acest fapt vine in completarea stilului sau indraznet, a calatoriei si a manevrabilitatii excelente asigurate si a unui raport calitate-pret de exceptie.”

    Modelul Cruze a primit anterior o cotatie de cinci stele, cea mai buna in clasa sa, pentru siguranta oferita in caz de coliziune, acordata in cadrul testarii efectuate de Programul din Australasia pentru evaluarea autovehiculelor noi (ANCAP), in Australia, si in cadrul testarii din China, efectuate de Programul pentru evaluarea autovehiculelor noi din China (C-NCAP).

    Siguranta oferita de modelul Cruze incepe cu structura rezistenta a caroseriei sale. Acesta are un nou sistem de sasiu integral (BFI), suplimentat cu anumite componente de sasiu cu reglaj fin. Gratie sistemului BFI, structura superioara a caroseriei si sasiul au un design unitar, oferind o senzatie sporita de soliditate si stabilitate.

    Structura este construita din otel de inalta rezistenta in proportie de saizeci si patru la suta, asigurand un inalt nivel de protectie. Consolidarea usilor si a etansarilor, utilizarea unui otel de ultra inalta rezistenta pentru montantii B si a unor bare de protectie eficiente, din aluminiu, asigura o protectie maxima.

    Modelul Cruze este dotat cu o gama completa de sisteme de siguranta activa si pasiva, ce se intalnesc de obicei la autovehiculele mai scumpe, cum ar fi:

    •    Sistemul electronic de control al stabilitatii
    •    Sistemul de control al tractiunii
    •    Franele antiblocare
    •    Sistemul de asistare la franare
    •    Sistemul electronic de distributie a fortei de franare
    •    Sase airbaguri, inclusiv pentru sofer, pasagerul din fata, airbaguri laterale fata si airbaguri tip cortina
    •    Sistemul de avertizare sonora in caz de nefixare a centurii de siguranta, retractoare si dispozitive de pretensionare cu limitatoare de sarcina pentru reducerea presiunii in zona toracica

    Modelul Cruze face parte din noua gama Chevrolet a autovehiculelor de dimensiuni mici, compacte si de dimensiuni medii ce sunt oferite pe pietele din intreaga lume. Este sau va fi construit in Coreea, Rusia si Statele Unite ale Americii, si comercializat in peste 130 de tari, la nivel mondial.

    Vizualizari: 2330