rss

Chevrolet Spark electric, imagini si detalii oficiale

  1. 19/11/2012
  2. Categoria: Chevrolet
  3. Tags: Chevrolet, EV, Spark
    Vezi toate fotografiile (11)

    Chevrolet a publicat primele imagini si informatii oficiale ale noului Spark EV. Versiunea electrica a modelului dezvolta 130 Cai Putere si accelereaza de la 0 la 100 km/h in 8 secunde.

    Cu putin timp inaintea debutului programat pentru Salonul Auto de la Los Angeles, Chevrolet a decis sa publice primele detalii si fotografii oficiale ale nouliui Spark electric. Pentru a nu dezvalui in totalitate masina, constructorul auto a pastrat partea frontala camuflata, iar informatiile despre autonomie sunt tinute momentan sub lacat.

    Noul Chevrolet Spark EV este pus in miscare de un tren de propulsie electric derivat in proportie de 75% din cel regasit pe modelul Volt. Motorul electric este capabil sa livreze 130 Cai Putere si un cuplu motor de 546 Nm.

    Beneficiind de aceste caracteristici, citadina cu zero emisii a americanilor sprinteaza de la 0 la 100 km/h in numai 8 secunde.

    Energia furnizata motorului este stocata intr-o baterie litiu-ion cu capacitate de 20 kWh, care poate fi reincarcata complet in 7 ore, in cazul in care utilizeaza o priza traditionala. Reincarcarea in proportie de 80% poate fi realizata in numai 20 de minute daca se opteaza pentru un incarcator special proiectat de producatorul auto.

    Bateria cu litiu-ion a fost testata timp de 200.000 de ore si are o garantie de 8 ani sau 160.000 de kilometri.

    Vizualizari: 1967