rss

Chevrolet Spark primeşte o cotaţie de patru stele la testele Euro NCAP

  1. 26/11/2009
  2. Categoria: Chevrolet
  3. Tags: chevrolet spark
    Vezi toate fotografiile (1)

    Chevrolet Spark a primit o cotatie foarte buna pentru siguranta, de patru stele, acordata de Programul european pentru evaluarea autovehiculelor noi (EuroNCAP), care a anuntat deja rezultatele.

    Chevrolet Spark a primit 69 din cele 100 de puncte posibile, la un singur punct diferenta fata de cotatia maxima, de cinci stele.

    „Performantele de exceptie ale noului nostru mini-autovehicul in cadrul exigentelor teste EuroNCAP reflecta atentia pe care o acordam sigurantei, la fel de mare ca importanta acordata stilului atragator si prezentarii extraordinare”, a declarat Wayne Brannon, Presedinte si Director Executiv al Chevrolet Europe. „Modelul Spark indeplineste inaltele asteptari ale cumparatorilor de mini-autovehicule din cadrul pietelor europene mature.”

    La categoria privind protectia pasagerilor adulti, modelul Spark a inregistrat un punctaj maxim, de 8 puncte, la testul de coliziune laterala cu un obstacol deformabil, in miscare. A primit de asemenea un punctaj ridicat, de 7,35 puncte din 8, la testul de coliziune laterala cu un stalp, demonstrand protectia eficienta a pasagerilor in eventualitatea unei coliziuni laterale mai grave.

    La categoria privind protectia copiilor, modelul Spark a obtinut un punctaj maxim pentru testele performantelor dinamice ale sistemului de retinere pentru copii, care evalueaza protectia copiilor impotriva posibilelor accidentari in cazul diferitelor tipuri de coliziuni. Pe parcursul testelor de impact lateral, manechinele pentru testele de coliziune, reprezentand copii de 1 an si jumatate si de 3 ani, au fost fixate corect cu ajutorul sistemelor de retinere de caroseria de protectie a modelului Spark.

    Aceste realizari sunt rezultatul imbunatatirilor structurale ale modelului Chevrolet Spark, imbinate cu gama completa a caracteristicilor de siguranta activa si pasiva. Caroseria acestui mini-autovehicul este construita in proportie de peste 66 % din otel de inalta rezistenta, cu un procent de 16,5 de otel de ultra inalta rezistenta. Acesta din urma este utilizat in special pentru barele longitudinale ale partii de sub caroserie si pentru montantii frontali si centrali din structura laterala a caroseriei. Acest fapt contribuie la performantele sale foarte bune in cadrul testelor de coliziune laterala.

    Echipamentul de siguranta standard al modelului Chevrolet Spark include airbaguri pentru sofer, pasagerul din fata, airbaguri laterale si tip cortina. Centurile de siguranta ale scaunelor din fata sunt echipate cu dispozitive de pretensionare, iar centurile de siguranta cu prindere in trei puncte protejeaza pasagerii din spate.

    Noul Spark va fi lansat pe piata din Romania in martie, 2010.

    Vizualizari: 1579