rss

Viitorul Chevrolet Corvette va avea luneta din doua bucati

  1. 23/09/2009
  2. Categoria: Chevrolet
  3. Tags: CAFE, Chevrolet, Corvette, Ed Welburn, General Motors
    Vezi toate fotografiile (1)

    Cea de-a doua generatie a legendarului Chevrolet Corvette, lansata in 1963, este si acum considerata una dintre cele mai reusite din punct de vedere al designului.

    Nici nu e de mirare, avand in vedere trasaturile agresive si inedita luneta din doua bucati, pe care... o vom vedea si pe viitorul Corvette C7.

    In acelasi interviu in care a dezvaluit faptul ca al cincilea Camaro va avea versiune Z28, Ed Welburn, vicepresedintele lui General Motors, a confirmat faptul ca viitorul Corvette va imprumuta ideea avuta de Larry Shinoda atunci cand a trasat posteriorul bolidului din ’63.

    “(Noul) Vette va primi cel mai notoriu element de design din intreaga gama: luneta impartita a coupe-ului din 1963. Nu va fi insa masina din Transformers 2, si nu va avea motor central”, au fost cuvintele exacte ale lui Welburn.

    Asadar, fanii celei mai apreciate sportive din istoria industriei auto americane pot sta linistiti: Corvette va ramane un traditional coupe cu motor fata si tractiune spate.

    Ramane insa de vazut si cat de mult vor influenta normele CAFE configuratia respectivului agregat, prin Detroit circuland deja zvonul potrivit caruia am putea asista la implementarea unor propulsii V6 (si chiar a unora hibride) in locul obisnuitului V8. Asa nu...

    Vizualizari: 1848