rss

Fabrica de zvonuri: versiune coupe si SS pentru Chevrolet Cruze

  1. 08/02/2010
  2. Categoria: Chevrolet
  3. Tags: Cadillac, Camaro, Chevrolet, Cruze, General Motors
    Vezi toate fotografiile (1)

    Ca oricare alt concern auto modern, General Motors cauta sa valorifice la maximum investitiile facute in noile platforme, planuind dezvoltarea a cat mai multor modele care sa utilizeze aceleasi componente.

    Deja stim despre o posibila elaborare a urmatorului Camaro avand la baza arhitectura viitorului Cadillac ATS, insa acesta nu este decat inceputul: in definitiv, astazi am aflat ca GM lucreaza la doua versiuni sportive ale lui Cruze...

    Este vorba despre un coupe cu patru usi si despre o varianta SS a sedanului de clasa compacta, ambele masini urmarind dinamizarea unei game dedicate, in special, cautatorilor de rapoarte ideale intre calitate si pret. Prima va urma cam aceeasi reteta stilistica abordata de catre VW Passat CC si Mercedes CLS, oferind, in schimbul unui pret premium, un plafon arcuit si un profil sensibil mai agresiv (elemente de design ce vor restrange, totusi, spatiul la nivelul capetelor pasagerilor din spate).

    In schimb, cel de-al doilea model pare sa fie pe placul celor care prefera sa taca si sa faca, “banala” caroserie a lui Chevrolet Cruze urmand a ascunde o retea tehnica cu motor turbo de doi litri, suspensii sport si, posibil, tractiune integrala.

    Deocamdata nu se stie daca presupusul Cruze SS va fi oferit si pe pietele din Europa, insa, daca GM va lua decizia sa-l comercializeze aici, s-ar putea ca multe modele hot-hatch sa aiba probleme. Inclusiv Astra OPC...

    Vizualizari: 2621