rss

Chevrolet Cruze ofera in premiera primul airbag pentru sofer cu sistem flexibil de activare

  1. 09/01/2013
  2. Categoria: Chevrolet
  3. Tags: Airbag, Chevrolet, Cruze
    Vezi toate fotografiile (2)

    Noul Chevrolet Cruze este echipat cu primul airbag pentru sofer prevazut cu sistem flexibil de activare. Acest tip de airbag  asigura o protectie la impact echivalenta celei oferite de sistemele de airbaguri mai scumpe si mai complexe.

    In premiera in industria auto, noul Chevrolet Cruze dispune de primul airbag pentru sofer prevazut cu sistem flexibil de activare. Spre deosebire de airbagurile cu declansare in doua trepte mai complexe, ce utilizeaza un inflater pentru impacturi la viteze reduse si altul pentru impacturi la viteze mari, noul „airbag inteligent” cu declansare intr-o singura etapa montat pe modelul Cruze utilizeaza un singur inflater cu putere mai mica ce gestioneaza fortele de impact aparute atat la impacturile la viteza redusa, cat si in cazul celor la viteza mare.

    Duza flexibila a sistemului mai compact si mai usor reduce riscul leziunilor provocate de umflarea airbagului, permitand energiei cinetice generate de miscarea inainte a soferului sa impinga aerul in afara si sa il elimine complet.

    In cadrul testelor NHTSA, modelul Cruze a primit punctajul total maxim de 5 stele, acelasi punctaj pe care l-a primit in 2011 si 2012, atunci cand modelul de mici dimensiuni era echipat cu un sistem de airbaguri cu declansare in doua trepte.

    Potrivit General Motors, airbagul cu declansare intr-o singura etapa le asigura soferilor de diferite staturi o amortizare excelenta, indiferent de viteza la care are loc impactul.

    Vizualizari: 1843
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »