rss

UE: Taxe de poluare pentru producatorii de masini de lux

  1. 20/02/2012
  2. Categoria: Bugatti
  3. Tags: Bentley, Bugatti, taxa poluare
    Vezi toate fotografiile (1)

    Constructorii auto de autovehicule de lux ar putea plati penalitati de pana la 40.000 euro pentru masini exclusiviste cu motorizari foarte puternice, conform unor proiecte concepute de Uniunea Europeana.

    UE planuieste sa introduca limite pentru cantitatea de dioxid de carbon emisa de autovehicule, primii afectati fiind marii producatori de autoturisme de lux, anunta Mediafax.

    Potrivit viitoarelor reglementari, grupul Volkswagen ar putea achita pentru fiecare exemplar Bentley care intra in circulatie aproximativ 20.000 de euro. Penalitatile vor creste direct proportional cu puterea motorizarilor, ajungand pana la 40.000 de euro in cazul unui model produs de Bugatti.

    In cazul unui Rolls-Royce, producatorul auto ar putea fi penalizat cu 12.500 de euro, pentru un Maserati, constructorul auto va fi nevoit sa achite 18.000 de euro, iar pentru un Lamborghini, 17.000 de euro.

    Citeste si Oficial: Taxa auto de prima vanzare a fost suspendata

    Desi nu este inca oficiala aplicarea acestor penalitati, acestea au fost aduse la cunostinta inca din anul 2007, cand Uniunea Europeana a anutat ca va limita nivelul de dioxid de carbon emis colectiv de autovehiculele din UE.

    Media actuala este de 140 grame pe kilometru, mai mult de jumatate din emisiile de 300 grame pe kilometru ale unui Bugatti si un sfert din cele ale unui Bentley. Pana in 2015, autoritarile europene isi propun sa scada media la 130 grame CO2/km.



    Vizualizari: 2998