rss

Video: Cum va arata primul model electric BMW

  1. 15/03/2012
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW, i3
    Vezi toate fotografiile (6)

    Pe langa modelele aflate pe piata in prezent, BMW a adus la Geneva conceptul i30. Prototipul anunta primul vehicul electric al bavarezilor, care va fi lansat pe piata anul viitor.

    Cunoscut si sub numele Megacity Vehicle, BMW i3 este o citadina cu zero emisii, destinata marilor aglomerari urbane. Autovehiculul cantareste numai 1.250 kilograme, rezultat ce a fost posibil datorita utilizarii fibrei de carbon. Desi discutam despre o compacta cu propulsie electrica, portbagajul ofera 200 litri, iar habitaclul poate gazdui patru pasageri.

    Noul BMW i3 este propulsat de un motor electric de 170 CP, care ofera un cuplu motor de 250 Nm. Astfel, conceptul realizeaza sprintul de la 0 la 100 km/h in mai putin in opt secunde. Viteza maxima este este 150 km/h. 

    Citeste si BMW la Geneva. Ce surprize au pregatit bavarezii

    Bateriile pot fi reincarcate total in sase ore, iar daca te afli pe picior de plecare, acestea pot fi reincarcate in proportie de 80% in doar o ora.

    Modelul de serie va ajunge pe piata in anul 2013 si va fi primul din sub-brandul "i". Gama va fi completata de o sportiva hibrida, anuntata de concept BMW  i8.

    Sursa foto: BMWBLOG

    Vizualizari: 1779