rss

Oficial: BMW pregateste un nou model SUV

  1. 16/01/2012
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW, X3, X4
    Vezi toate fotografiile (1)

    BMW isi va mari in curand gama de SUV-uri cu un nou model. Bavarezii vor lansa pe piata noul X4, crossover care va fi produs la uzina de Spartanburg, din SUA, Carolina de Sud.

    BMW are de gand sa traga cat mai multe foloase pe segmentul SUV-urilor cu aspect coupe, motivati fiind si de succesul inregistrat de X6. Astfel, in viitorul apropiat vom putea admira un nou crossover, care va fi pozitionat intre X3 si X6.

    In acest sens, casa auto va realiza o investitie de aproxiamtiv 900 milioane dolari la fabrica BMW de la Spartanburg, din SUA, Carolina de Sud, aici urmand a fi create 300 locuri de munca. Anuntul a fost facut cu ocazia atingerii unui nou record de productie, si anume doua milioane de masini BMW, din 1994 pana in prezent.

    Cu aceasta ocazie, Frank-Peter Arndt, membru in Consiliul de administratie BMW Group, a confirmat planurile producatorului auto de la imbogati familia de modele X cu un nou membru. Viitorul BMW X4 va fi construit pe platforma lui BMW X3 si va masura 4.65 m lungime.

    Gama de motorizari va fi comupusa din aceleasi unitati regasite si pe X3, cu puteri cuprinse intre 184 CP si 306 CP. Noul SUV va fi echipat cu tractiune integrala xDrive, sistem Start & Stop, head-up display si control vocal.

    Estetic vorbind, noul X4 va fi influentat de fratele mai mic, X3, cel putin in partea frontala. Liniile de "coupe" vor fi imprumutate de la BMW X6.

    Desi nu a fost dezvaluit momentul lansarii pe piata, noul model ar putea ajunge in showroomuri in anul 2014. Acesta va deveni concurentul direct al noului Porsche Cajun.

    Vizualizari: 4606