rss

Ce masini se fura in Romania si cum sa ne ferim de hoti

  1. 13/08/2010
  2. Categoria: Dacia
  3. Tags: BMW, , Dacia, , furturi,
    Vezi toate fotografiile (1)

    Da, sigur ca se fura masini si in Romania, chiar daca cei mai multi au teama de vecinii bulgari. La noi in tara, marcile preferate ale hotilor sunt Dacia autohtona, urmata de cele nemtesti: Volkswagen si BMW, dupa cum reiese din datele Politiei Romane.

     Atractive pentru hoti sunt si masinile ce poarte logo-ul Audi sau Mercedes-Benz, iar dintre “frantuzoaice” la mare cautare este Renault.

    In sectiunea "autevehicule furate" apare foarte rar numele Ford, Opel, Skoda, Honda, Hyundai sau Toyota. Iar Citroen si Peugeot si mai putin.

    Mai este trecut pe lista, foarte rar, si cate un Jaguar, Lexus sau Porsche care este cautat de proprietar pentru ca a disparut din parcare.

     

    In fiecare an, in Romania se fura aproximativ 2.000 de masini. Statisticile arata ca alte zeci de mii de autovehicule sunt jefuite sau avariate. Paradoxal este ca numarul furturilor este invers proportional cu valoarea masinilor, hotii preferand, in special, masinile vechi, de productie autohtona, usor de dezmembrat si vandut sub forma de piese de schimb.

     

    Iata cateva sfaturi practice venite de la oamenii legii pentru a preveni furturile de masini:

     1. Mentine usile blocate in timp ce conduci. Asigura-te ca bunurile tale sunt la loc sigur departe de ochii infractorilor care se pot apropia de masina in timpul cozilor din trafic sau la semafor.

    2. Nu lasa nimic la vedere mai ales pe timpul noptii chiar daca masina este intr-o parcare sigura sau platita. Cifrele arata ca 63% din furturi sunt realizate de proprietarii masinilor parcate in apropiere. Preferabil ar fi sa alegi o parcare aglomerata in pofida unui loc izolat sau periferic.

    3. Daca cineva incearca sa-ti fure masina in timp ce te afli in interiorul acesteia, cel mai bun lucru pe care il poti face e sa apesi constant claxonul, stingand si aprinzand in mod repetat luminile pentru a atrage atentia. Daca nu e nimeni in apropiere care sa te ajute si sa observe ca atacatorul devine violent, indicat ar fi sa ii predai in mod voluntar cheile.

    4. Intotdeauna blocheaza usile masinii, chiar daca pleci doar pentru cateva secunde/minute. Inchide toate geamurile si activeaza-ti alarma. In cazul in care aceasta nu este inclusa in dotarile masinii, monteaza-ti una.

    5. In cazul in care doresti sa achizitionezi un sistem de alarma pentru masina ta, apeleaza doar la firme specializate.

    Vizualizari: 11085
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »