rss

BMW Z2 ar putea avea tractiune integrala

  1. 22/06/2011
  2. Tags: BMW, Z2, z3, Z4
    Vezi toate fotografiile (1)

    Viitorul BMW Z2 ar putea beneficia de tractiune integrala. Roadsterul german va readuce la viata nisa abandonata de Z3 si prima generatie Z4. Debutul pe piata ar putea avea loc intre 2015 si 2016.

    Noul model va concura cu Mazda MX-5 din punct de vedere al abordarii si al filosofiei de design, dar va oferi o imagine mai exclusivista si preturi la fel de exclusiviste. Echipat cu un plafon retractabil clasic din panza, Z2 ar putea veni si cu tractiune integrala.

    Mai concret, conform publicatiei Car, bavarezii analizeaza doua variante de tractiune: spate si integrala. Tractiunea fata este exclusa. In una din ipotezele lansate de mass-media, roadsterul ar putea fi construit pe platforma UKL1, ca si urmatoarea generatie MINI si viitoarea citadina BMW.

    Exista de asemenea si un plan B, care ar putea aduce noul BMW Z2 pe piata in perioada 2015-2016. In ecuatie intra o platforma cu tractiune spate, mai exact cea a Seriei 1 Coupe si Cabrio.

    In privinta motorizarii, se pare ca modelul va fi pus in miscare de noul motor turbo de 2,0 litri, cu trei versiune de putere cuprinse intre 170 si 272 CP. Nu este exclus nici turbodieselul de 2,0 litri, care va echipa o viitoare varianta coupe care ar urma sa fie lansata pe piata la cel putin sase luni dupa roadster.




    Vizualizari: 2441