rss

BMW va lansa noul Seria 6 Gran Coupe in 2012

  1. 02/08/2011
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW, gran coupe, Seria 6
    Vezi toate fotografiile (6)

    BMW va lansa in 2012 versiunea de serie a conceptului Seria 6 Gran Coupe. Modelul va intra in competitie cu noile Mercedes-Benz CLS, Audi A7, Aston Martin Rapide si Porsche Panamera, pe segmentul coupe-urilor cu patru usi.

    Viitoarea sportiva de lux va pastra numeroase elemente regasite pe prototip, astfel incat este de asteptat ca celebrele grila rinichi si nas de rechin sa se regaseasca si pe modelul de productie. Desi Seria 6 Grand Coupe se va alatura modelelor recent lansate Seria 6 Coupe si Cabrio, acesta are la baza platforma lui Seria 5.

    In ceea ce priveste gama de motorizari, oferta ar putea fi formata din aceleasi unitati de 3.0 litri twin-scroll turbo si din V8-ul twin-turbo de 4,4 litri. V8-ul ar putea beneficia de tractiune integrala xDrive.

    Pentru a asigura o greutate reduse, bavarezii au facut apel la o serie de materiale usoare precum aluminiul (capota si portiere), termoplastic (aripile fata) si plastic SMC (capota portbagajului).

    Pretul de comercializare va depasi usor tarifele noilor Seria 6 Coupe si Cabrio. Nu este exclusa o versiune Active Hybrid.

    Conceptul a fost prezentat in 2010, la Salonul Auto de la Beijing.

    Vizualizari: 2392