rss

BMW si PSA Peugeot Citroen, impreuna pentru dezvoltarea de tehnologii hibride si electrice

  1. 26/10/2011
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW, Citroen, Peugeot, PSA
    Vezi toate fotografiile (1)

    La un an de la semnarea memorandumului de intelegere, BMW si PSA Peugeot Citroen anunta o investitie de peste 100 milioane de euro intr-un centru comun de dezvoltare a tehnologiilor de propulsie hibrida si electrica.

    BMW Group si PSA Peugeot Citroen au pus bazele unui joint-venture in scopul producerii de solutii de mobilitate care sa asigure un nivel al emisiilor de noxe cat mai redus. Denumita "BMW Peugeot Citroen Electrification", firma nou infiintata este detinuta in mod egal de ambele conglomerate auto.

    Centrul de Cercetare si Dezvoltare se afla la Munchen, unde activitatea a demarat deja, in timp ce productia va incepe la Mulhouse, Franta, din anul 2015.

    Noua companie va proiecta si dezvolta componente pentru autoturisme hibride: baterii, generatoare, incarcatoare, software si electronica. Aceste sisteme vor fi utilizate de BMW si PSA Peugeot Citroen pentru viitoarele modele.

    Prin dezvoltarea in-house a acestor componente, cele doua companii isi vor reduce simtitor costurile de achizitie a pieselor necesare, fapt ce se va rasfrange si asura pretului final. Astfel, din 2015, brandurile BMW, MINI, Rolls-Royce, Peugeot si Citroen vor putea oferi clientilor modele hibride mai ieftine.

    Aceasta colaborare a fost anuntata inca din octombrie 2010, prin semnarea unui memorandum de intelegere. Parteneriatul intre BMW si PSA Peugeot Citroen este mai vechi, in 2006 fiind lansat primul fruct al colaborarii, un motor pe benzina de 1,6 litri, cu injectie directa.

    Aceasta unitate, disponibila in mai multe versiuni de putere, se regaseste in gama de motorizari a modelelor MINI si unor modele Citroen si Peugeot.  In curand, aceasta unitate va fi actualizata pentru a corespunde viitoarelor norme de poluare Euro 6.



    Vizualizari: 2321