rss

BMW si GM vor colabora in domeniul pilelor cu combustibil

  1. 19/12/2011
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW, General Motors
    Vezi toate fotografiile (1)

    BMW si General Motors vor semna un acord de colaborare care va oferi bavarezilor acces la tehnologia de pile cu combustibil detinuta de americani. Constructorul german va da in schimb fonduri pentru cercetare.

    Potrivit Automotive News, un nou acord intre marile case auto urmeaza a fi semnat. Desi nu au furnizat detalii privind cooperarea, BMW a confirmat ca se afla in discutii cu General Motors.

    BMW si General Motors au o istorie in ceea ce priveste tehnologia de pile cu combustibil. De peste 20 de ani cele doua case auto au proiectat si testat autovehicule cu sistem de propulsie bazar pe hidrogen.

    De exemplu, BMW Seria 7 Hydrogen a facut parte dintr-un proiect pilot atat in Europa cat si in SUA, iar anul precedent bavarezii au lansat un concept Seria 1 Hybrid Hydrogen, care anunta un vehicul de serie pus in miscare de pile cu combustibil.

    Pilele cu combustibil produc electricitatea in urma unei reactii chimice care combina hidrogenul cu oxigenul pentru a crea apa. In trecut, BMW a ignorat aceasta tehnologie, concentrandu-si activitatile de cercetare pe arderea hidrogenului lichid intr-un propulsor cu combustie interna.

    De cealalta parte, General Motors a efectuat teste in ultima vreme cu vehiculul Chevy Equinox Fuel Cell. In dezvoltarea  tehnologiilor cu pile cu combustibil, grupul de peste Ocean a investit 1.6 miliarde de dolari.

    Parteneriatul pentru dezvoltarea de tehnologii avansate semnat de BMW este al doilea, constructorul german fiind implicat si intr-o colaborare cu Toyota, in domeniul dezvoltarii bateriilor litiu-ion.

    Vizualizari: 1649