rss

BMW pregateste un roadster accesibil

  1. 14/01/2013
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW, Roadster, Z2
    Vezi toate fotografiile (1)

    BMW planuieste sa lanseze in nou model roadster, spre deliciul fanilor brandului bavarez. Noua propunere se va numi Z2, va avea tractiune fata si ar putea ajunge pe piata in anul 2015. Mai mult decat atat, pretul va fi unul accesibil: 18.000 euro.

    Potrivit publicatiei britanice Autocar, care citeaza surse din interiorul companiei, germanii pregatesc un nou roadster entry-level care va beneficia de tractiune fata. Programat sa debuteze pe piata in anul 2015, viitorul Z2 va utiliza platforma UKL1, care va fi lansata in 2014, atat pe modele cu tractiune fata, cat si sub caroseria autoturismelor cu tractiune integrala.

    Conform surselor, roadsterul va avea dimensiuni similare cu cele ale lui BMW Z3, tractiunea fata fiind aleasa pentru a oferi un pret mai accesibil clientilor sai. Platforma ar putea fi utilizata si de viitoarele generatii ale actualelor Mini Coupe/Roadster, care vor debuta in 2017.

    In ceea ce priveste motorizarea, varful de gama BMW Z2 ar urma sa fie pus in miscare de un motor turbo de 2.0 litri, cu bloc din aluminiu, capabil sa livreze aproape 300 CP. Din ecuatie ar putea face si un sistem de tractiune integrala. Decapotabila va fi dotata cu un plafon soft-top actionat manual, alegere care garanteaza o masa redusa.



    Vizualizari: 4266