rss

BMW dezvaluie noul Z4

  1. 04/01/2013
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW, Z4
    Vezi toate fotografiile (9)

    BMW a publicat primele imagini si informatii oficiale ale noului Z4. Roadsterul bavarez va fi lansat oficial la Salonul Auto de la Detroit si va fi oferit pe piata in compania a cinci motorizari pe benzina.

    Noul Z4 a fostv dezvaluit in intregime. Cabrioletul a beneficiat de o serie de modificari estetice, dinamice si tehnice ce ii garanteaza performante notabile. Plafonul poate fi deschis in 19 secunde si poate fi actionat la viteze de pana la 40 km/h.

    Gama de culori pentru caroserie este compusa din 11 nuante, printre care noul Mineral Grey metalizat, Glacier Silver metalizat si Valencia Orange metalizat, care pot fi comandate doar in combinatie cu pachetul optional Design Pure Traction.

    La interior, germanii propun tapiterie din piele Alcantara de culoare neagra, care  contrasteaza cu cusaturile Valencia Orange. Lemnul Fineline Anthracite a fost adaugat pe lista insertiilor optionale pentru interiorul noului BMW Z4. Variantele BMW Z4 sDrive28i, BMW Z4 sDrive35i si BMW Z4 sDrive35is sunt disponibile cu tapiterie cu piele Kansas care poate fi comandata optional la celelalte doua versiuni ale modelului.

    Si lista optiunilor de jante din aliaj usor a fost completata cu noi variante, inclusiv jantele de 17, respectiv 18 toli, cu design V-spoke, care pot fi echipate cu pneuri mixte.

    Inca de la lansare, BMW Z4 va dispune de o gama de cinci motorizari pe benzina, clientii putand opta intre cele trei versiuni cu patru cilindri si cele doua cu sase cilindri, toate fiind dotate cu tehnologia BMW TwinPower Turbo.  Unitatile noului BMW Z4 indeplinesc normele EU6 privind emisiile, care vor intra in vigoare in 2014.

    Versiunea entry-level BMW Z4 sDrive18i este echipata cu un motor de 2,0 litri, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo, care dezvolta 156 CP la 5.000 rpm si un cuplu maxim de 240 Nm pe un interval al turatiilor cuprins intre 1.250 si 4.400 rpm.

    BMW Z4 sDrive18i este dotat standard cu transmisie manuala cu sase trepte, dar optional poate fi comandata si o cutie de viteze automata, cu opt rapoarte. Noul model accelereaza de la 0 la 100 km/in 7,9 secunde (transmisie automata: 8,1 secunde) si atinge o viteza maxima de 221 km/h (220 km/h). Consumul mediu de combustibil pentru BMW Z4 sDrive18i in ciclul de testare EU este 6,8 litri per 100 kilometri, atat cu transmisie manuala, cat si automata.

    Pachetul tehnologic BMW TwinPower Turbo pentru noul BMW Z4 sDrive18i include turbocompresor twin-scroll, injectie directa pe benzina High Precision, control complet variabil al supapelor VALVETRONIC si gestiune variabila continuu a axului cu came Double-Vanos. O versiune identica a acestui pachet tehnologic il regasim si la motoarele - tot versiuni de 2,0 litri - de la BMW Z4 sDrive20i si BMW Z4 sDrive28i.

    Variantele de motorizari existente - sDrive20i, sDrive28i, sDrive35i si sDrive35is - se mentin in gama.

    In lista dotarilor standard mai figureaza farurile cu xenon, aerul conditionat, luneta de sticla incalzita, functia Soft Close Automatic pentru capota portbagajului si pneuri runflat cu indicator de presiune. Radioul BMW Business - care include CD player, conexiune AUX-IN si sase difuzoare - este in echiparea standard a tuturor variantelor roadsterului, in timp ce clientii pot opta pentru radioul BMW Professional si sistemul de sonorizare Professional cu 14 difuzoare.

    Noul BMW Z4 poate fi echipat cu dotari precum senzor de ploaie, faruri adaptive si High Beam Assistant (asistare a fazei lungi). Tempomatul cu functie de franare si Park Distance Control (controlul distantei de parcare) cu senzori in fata si in spate sunt si ele disponibile.

    Noul BMW Z4 va fi lansat oficial la Salonul Auto de la Detroit. Debutul comercial va avea loc in luna mai 2013.

    Vizualizari: 2609