rss

BMW a dat in judecata Saab

  1. 03/09/2012
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW, Saab
    Vezi toate fotografiile (1)

    BMW a actionat in instanta Saab pentru neplata unor componente livrate. In prezent, constructorul auto suedez se afla in insolventa si in plin proces de lichidare pentru achitarea datoriilor.

    Saab, aflat in prezent in faliment, a fost dat in judecata de BMW pentru neachitarea unor piese auto livrate, dupa ce in septembrie 2010 cele doua companii au semnat un contract pentru achizitia de motoare cu patru cilindri. Unitatile ar fi urmat sa fi utilizate pentru modelele 9-2 si 9-3. In cadrul aceluiasi contract intrau si alte tipuri de componente auto. Valoarea totala ajunge la 2,6 milioane de euro.

    Potrivit cererii de inaintare in judecata, Saab Automobile Parts AB se face datoare pentru neplata livrarilor, in urma falimentului celor de la Saab Automobile. De partea cealalta, Lennart Stahl, CEO al Saab Automobile Parts AB, considera ilegal acest demers: “Saab Automobile Parts AB nu a comandat si nici nu a primit vreo piesa de schimb sau componenta de la BMW."

    Saab Automobile Parts AB este in continuare operationala si este utilizata ca garantie de catre Saab Automobile AB in cazul imprumuturilor la Banca Europeana de Investitii, sprijinite de stat.

    In ceea ce priveste mostenirea Saab, aceasta va fi dusa mai departe de plandezii de la Spyker si chinezii de la Youngman, care continua discutiile initiate in 2009, pentru a construi masini utilizand platforma Phoenix dezvoltata de suedezi.

    In urma intelegerii celor doi actori auto vor lua nastere doua companii de tip joint-venture. Primul joint-venture va fi dedicat crearii unei intregi game de automobile pornind de la platforma Phoenix, in timp ce al doilea va viza construirea unui SUV de lux.

    Vizualizari: 1892