rss

Viitorul BMW M5 nu va avea transmisie manuala

  1. 22/06/2012
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW, M3, M5
    Vezi toate fotografiile (1)

    Viitoarea generatie BMW M5 nu va oferi clientilor posibilitatea de a opta pentru transmisie manuala. Decizia a fost luata in urma cererii din ce in ce mai slabe pentru modele cu o astfel de cutie de viteze.

    Pe viitor, BMW nu va mai pune la dispozitia cumparatorilor sai transmisii manuale pentru noua generatie M5. Bavarezii au luat in calcul aceasta optiune din cauza interesului din ce in ce mai mic, constructorul auto considerand astfel prea putin avantajos dezvoltarea si comercializarea versiunilor cu trasmisie manuala.

    Potrivit Insideline, decizia a fost comunicata oficial de brandul german, insa nu va afecta si oferta M3, care, dupa cum anunta Albert Biermann, seful departamentului de dezvoltare M, va avea include intotdeauna posibilitatea optarii pentru o transmisie manuala.

    In 2011, un procentaj destul de mic (15 - 20%) dintre clientii americani, proprietari de modele BMW M5 si M6, au ales versiunea cu transmisie manuala. Totodata,  noile tehnologii au imbunatatit atat de mult transmisiile automate, incat viteza de raspuns este buna ca niciodata, uneori chiar instantanee.

    Vizualizari: 2363