rss

Viitorul Audi Q8, noi informatii

  1. 22/05/2012
  2. Categoria: Audi
  3. Tags: Audi, Q7, q8
    Vezi toate fotografiile (1)

    Audi pregateste un rival pentru bestsellerul BMW X6. Viitorul SUV se va numi Q8 si va utiliza aceeasi platforma regasita pe Q7.

    Din dorinta de a profita de un segment de piata aflat in continua expansiune, casa din Ingolstadt planuieste sa lanseze un nou SUV. Modelul se va regasi in listele de preturi sub denumirea Audi Q8 si va fi alter ego-ul sportiv al lui Q7.

    Off-roaderul va fi construit pe aceeasi arhitectura mecanica ca si Q7 si vor imparti aceleasi componente. Diferentele vor putea fi observate la nivel stilistic, unde viitorul Q8 va impresiona prin sportivitate si agresivitate.

    Gama de motorizari va include propulsoare V6 diesel si benzina, cu performante notabile. Din oferta Audi ar putea face parte unitatea TFSI de 3.0 litri, in versiuni de 230 şi 300 CP, puternicul V8 bi-turbo de 4.0 litri si 550 de cai putere, dar si motorul V6 TDI de 3.0 litri, declinat in mai multe versiuni de putere.

    Din ecuatie vor lipsi unitatile cu patru cilindri, rezervate pentru Q7, care vor face casa cu propulsoare electrice, impreuna propulsand versiuni hibride. Gama de SUV-uri a constructorului auto se va mai imbogati cu un viitor Q6, care se va fi pozitionat sub Q7.

    Vizualizari: 3490