rss

Audi va lansa un monovolum sportiv in urmatorii ani

  1. 31/07/2012
  2. Categoria: Audi
  3. Tags: Audi, Monovolum, MPV
    Vezi toate fotografiile (1)

    Audi isi va imbogati gama de modele cu un nou MPV sportiv, cu sapte locuri. Autoturismul va fi construit pe celebra platforma modulara a grupului, MQB, si va ajunge pe piata in anul 2016.

    Arhitectura MQB a germanilor de la Volkswagen va sta la baza unui monovolum cu sapte locuri, ce va purta logo-ul Audi, a declarat pentru publicatia Autocar Peter Schwarzenbauer, seful departamentului de vanzari si marketing al marcii.

    Viitorul model va utiliza o versiune mai lata si mai lunga a platformei, inlocuind astfel vechea baza mecanica a lui A4, care a stat la baza prototipului Roadjet, dezvaluit in 2006. Conceptul a fost prima incercare a casei auto din Ingolstadt de a construi un monovolum.

    Platforma MQB permite atat echiparea cu tractiune fata, cat si integrala, iar gama de motorizari va include propulsoare otto si diesel, montate transversal, cu o paleta de puteri cuprinsa intre 140 CP si 211 CP.

    Din oferta ar putea face si o versiune hibrida, pusa in miscare de un sistem compus dintr-o unitate 1.4 TFSI de 105 CP, un motor electric si un pachet de baterii litiu-ion. Varful de gama ar putea fi reprezentat de o versiune S.

    La capitolul nomenclatura, Audi ar putea introduce litera "V" de la Vario, urmata de o cifra. Primul monovolum ar putea fi denumit V3 sau V4. Ulterior, producatorul auto va extinde gama dupa reteta familiei de modele Q.



    Vizualizari: 1595