rss

Audi lanseaza la Paris noul Q2 Concept

  1. 14/06/2012
  2. Categoria: Audi
  3. Tags: Audi, q2, Vw
    Vezi toate fotografiile (1)

    Audi ar putea lansa la Salonul Auto de la Paris noul Q2 Concept. Prototipul are rolul de a prefigura un viitor crossover de mici dimensiuni, ce se va situa la baza gamei de SUV-uri a casei auto din Ingolstadt.

    Din dorinta de a profita de un segment aflat in plina expansiune, Audi isi imbogateste rapid oferta de SUV-uri cu un nou model entry-level, ce va putea fi admirat sub forma de prototip cu ocazia Salonului Auto de la Paris.

    Din punct de vedere stilistic, masina va aminti de Volkswagen CrossCoupe Concept, iar la nivel mecanic acesta va utiliza platforma modulara a grupului VAG, botezata MQB. Dimensiunile vor fi destul de reduse, autoturismul masurand in lungime 4.150 mm, cu un ampatament de aproximativ 2.500 mm.

    Gama de propulsoare ar putea sa includa unitatea 1.4 litri, declinata in doua versiuni de putere, de 120 si 170 Cai Putere. Pe frontul diesel vom avea de a face cu motoarele: 2.0 TDI de 180 Cai Putere si 1.6 TDI de 110, respectiv 150 Cai Putere.

    Transmisia va fi asigurata de o cutie manuala cu sase rapoarte si de una automata, S-Tronic, cu sapte rapoarte. Viitorul Audi Q2 va fi veni in standard cu tractiune pe puntea fata, in timp ce sistemul de tractiune integrala quattro va fi disponibil optional.

    Modelul va fi lansat pe piata abia in anul 2015 si va intra in competitie cu Nissan Juke si MINI Countryman. Viitorul Q2 spera sa convinga un segment de public tanar.

    Vizualizari: 1720