rss

Audi confirma lansarea unei versiuni sportive Q3

  1. 11/07/2011
  2. Tags: Audi, Q3
    Vezi toate fotografiile (1)

    Audi ar putea lansa o versiune sportiva a modelului Q3. Informatia este cu atat mai oficiala cu cat avem confirmarea lui Rupert Stadler, omul numarul unu al casei auto din Ingolstadt.

    Zvonurile au aparut inca din anul 2009, atunci cand constructorul auto a inregistrat abrevierile SQ3 si RSQ3, aratand clar ca intentioneaza sa introduca pe piata o versiune de inalta performanta.

    Acum declaratia lui Stadler a facut lumina. In 2012 va debuta viitorul Q3 sportiv, S sau RS, care va fi beneficia de o serie de artificii estetice si de un motor puternic pe benzina.

    Referitor la trenul de rulare, acesta ar putea fi unitatea TFSI de 2,0 litri, care produce 265 CP. Propulsorul ar putea fi cuplat la o transmisie DSG cu dublu ambreiaj. Tractiunea va fi integrala.

    Cu toate acestea, este putin probabil sa vedem acelasi motor care pune in miscare si modelele TT-RS si RS3, ceea ce ne face sa ne punem un semn de intrebare asupra ipotezei mai sus expuse.

    Audi Q3 a fost lansat la Salonul Auto de la Shanghai. SUV-ul imparte platforma tehnica cu fratele de grup Volkswagen Tiguan.

    Constructorul auto va produce circa 100.000 de unitati anual. Modelul va concura pe piata cu BMW X1, cel mai vandut SUV premium din Europa.

    Vizualizari: 1504