rss

Audi: Vom lansa versiuni e-tron pentru fiecare model din gama

  1. 01/10/2012
  2. Categoria: Audi
  3. Tags: Audi, e-Tron, Hibrid
    Vezi toate fotografiile (1)

    Audi planuieste sa lanseze pana in anul 2020 cate o versiune electrica pentru fiecare model din gama. Versiunile cu zero emisii vor primi indicativul e-tron.

    Urmarind trendul de reducere drastica a nivelului mediu de emisii de noxe, casa auto din Ingolstadt intentioneaza sa introduca pe piata versiuni electrice pentru fiecare autoturism aflat la vanzare. Termenul limita stabilit este anul 2020, acelasi deadline fiind anuntat si de Toyota pentru a oferi versiuni hibride pentru autovehiculele comercializate.

    Alter ego-urile ecologice vor fi recunoscute dupa indicativul e-tron, care va desemna autoturismele capabile sa se deplaseze pe o distanta mare doar in mod electric. Aceasta miscare, spera germanii, ii va ajuta la majorarea cifrei de vanzari si depasirea rivalilor de la BMW.

    In gama modelelor ecologice vor intra autovehicule alimentate de la priza, hibrizi electrici si msşini electrice pure. Deschizatorul de drumuri va fi versiunea de serie a supercarului Audi R8 e-tron, care va debuta la finele acestui an. Va urma apoi, in 2014, un A3 hibrid ce poate fi alimentat la priza si versiuni similare ale autoturismelor A4 si Q7.

    Dovada ca tehnologiile dezvoltate in domeniul propulsiei electrice si hibride sunt cu adevarat performante, monoposturile R18 Hybrid LMP1 au reuşit să impresioneze la Cursa de 24 de ore de la Le Mans.

    Vizualizari: 3823