rss

Audi R8, cinci ani de performanta (video)

  1. 30/07/2012
  2. Categoria: Audi
  3. Tags: Audi, R8
    Vezi toate fotografiile (8)

    La cateva zile de la publicarea primelor imagini si informatii oficiale cu noul Audi R8 facelift, casa auto din Ingolstadt revine cu un filmulet in cinstea celor cinci ani de viata a sportivei germane. Noua gama va debuta la Salonul Auto de la Paris.

    Noul R8, disponibil in versiunea V8, V10 si V10 Plus Coupe, a beneficiat de o actualizare stilistica, dar si de o noua transmisie automata cu dublu ambreiaj S tronic si sapte rapoarte, pentru versiunea V10. Audi a lucrat si la capitolul aerodinamica, in functie de versiunea de motorizare si tipul de caroserie coeficientul fiind de 0.35 sau 0.36.

    In ceea ce priveste designul, producatorul auto a modificat fantele de aer de sub blocurile optice si a adaugat faruri cu LED in standard.

    Gama de culori pentru caroserie este compusa din doua culori nemetalizate, Ibis White şi Brilliant Red, patru culori metalizate şi cinci culori cu efect perlat sau efect cristalizat. Mai mult decat atat, sportiva este disponibila cu o lista generoasa de elemente din fibra de carbon.

    Versiunea Audi R8 V10 Plus vine la pachet cu o nuanta cu finisaj mat, disponibila exclusiv pentru aceasta motorizare, precum si cu o serie de alte detalii distinctive.

    De propulsie se ocupa aceeasi unitate de 5,2 litri regasita pe versiunea V10, configurata de livreze 550 Cai Putere si un cuplu maxim de 540 Nm. Cuplat la transmisia S-Tronic, R8 V10 Plus sprinteaza de la 0 la 100 km/h in 3,5 secunde si atinge o viteza de top de 317 km/h.

    Noul Audi R8 facelift va fi prezentat in premiera mondiala la Salonul Auto de la Paris. Primele livrari vor avea loc la finele acestui an.

    Vizualizari: 1794