rss

Multumita unui sistem hibrid inovativ, noul Audi A8 va putea circula cu motorul oprit pana la viteze de 160 km/h

  1. 09/06/2017
  2. Categoria: Audi
  3. Tags: A8, Audi
    Vezi toate fotografiile (2)

    Potrivit celor mai noi informatii venite din partea constructorului german de automobile, noua limuzina A8 va beneficia de un sistem hibrid inovativ. Acesta va fi oferit in standard si va avea mai multe functii.

    Prototipul noului Audi A8 a fost surprins de cateva ori in teste, si stiam ca pe langa propulsorul termic va beneficia si de un sistem hibrid de ultima generatie. Pana acum nu cunosteam foarte multe detalii despre acesta sau despre ce va face el mai exact, insa nemtii tocmai ne-au oferit informatiile de care aveam nevoie.

    Intai de toate trebuie sa stii ca acest sistem va fi oferit in standard pentru toate nivelurile de echipare si va fi format in prima faza dintr-un electromotor de 48V, racit cu apa, montat in partea din fata a motorului termic, alaturi de demarorul conventional. In portbagaj vom regasi a doua parte a lui, si anume pachetul de baterii litiu-ion de 48V si o capacitate de 10-Ah.

    Inginerii constructorului din Ingolstadt sustin ca multumita acestui hibrid, consumul de carburant va scadea cu pana la 0,7 litri/ 100 de km, iar nivelul de emisii va fi foarte mic. Insa nu acestea sunt cele mai importante caracteristici, ci functia care ii va permite masinii sa circule cu motorul complet oprit.

    In momentul in care soferul ia piciorul de pe acceleratie, la viteze cuprinse intre 55 si 160 de km/h, unitatea termica se opreste atunci cand este posibil, si ramane asa pentru maxim 40 de secunde. Aceasta porneste mai apoi, instant, la apasarea pedalei, tocmai multumita electromotorului de care vorbeam mai sus.

    Totodata, sistemul Start/Stop a fost recalibrat, astfel ca acum incorporeaza o noua functie botezata "Predictive Convenient Starting". Aceasta va functiona impreuna cu camera si senzorii montati in spoiler, si va porni motorul odata ce masina din fata incepe sa se miste, indiferent daca soferul mai tine piciorul pe frana sau nu.

    In acest fel, nemtii de la Audi sustin ca noul A8 va demara mult mai rapid si va contribui la fluidizarea traficului.

    Noua nava amiral va fi lansata in cadrul evenimentului Audi Summit, care se va desfasura pe 11 iulie la Barcelona.

    Vizualizari: 1530