rss

Audi prezinta noul A8 Hybrid

  1. 24/08/2011
  2. Categoria: Audi
  3. Tags: A8, Audi, Hybrid
    Vezi toate fotografiile (15)

    Audi a dezvaluit primele informatii si imagini oficiale cu noul A8 Hybrid, versiunea de productie a prototipului A8 Hybrid Concept, prezentat la Geneva in 2010. Debutul oficial va avea loc la Frankfurt, luna viitoare.

    Varful de gama Audi utilizeaza propulsorul TFSI de 2,0 litri, care produce 211 CP si un cuplu maxim de 350 Nm. Sistemul hibrid este completat de unitatea electrica, impreuna dezvoltand 245 CP si un cuplu de 480 Nm. Noul A8 Hybrid este echipat cu o transmisie automata ZF cu opt trepte.

    Acest tren de rulare se regaseste deja pe modelele Q5 si A6 si foloseste baterii litiu-ion, cu o greutate de 36,7 kg. In aceasta configuratie, modelul poate sprinta de la 0 la 100 km/h in 7,7 secunde si atinge o viteza maxima de 235 km/h.

    Consumul mediu declarat este de 6,4 litri la suta de kilometri, in timp ce nivelul emisiilor se situeaza in jurul valori de 148 grame per kilometru.

    A8 Hybrid poate calatori in modul EV, facand apel numai la unitatea electrica, pe o distanta de maximum trei kilometri si cu viteza de pana la 60 de km/h. Modul “D” utilizeaza in mod echilibrat ambele motoare, iar modul “S” poate fi actionat pentru un plus de dinamism si performanta.

    Versiunea hibrida a modelului A8 se distinge prin nuanta exclusiva a caroseriei Silver Arctic, jantele din aliaj speciale cu 10 spite, precum si prin badge-urile Hybrid.

    Dupa lansarea oficiala de la Frankfurt, modelul va ajunge in showroomuri in prima parte a anului viitor.
     

    Vizualizari: 1744