rss

Audi dezvaluie noul A3

  1. 06/03/2012
  2. Categoria: Audi
  3. Tags: A3, Audi
    Vezi toate fotografiile (16)

    Audi a publicat in sfarsit primele imagini oficiale cu noua generatie A3. Modelul germanilor a fost puternic revizuit in materie de design si a pierdut in greutate 80 de kilograme.

    Noul Audi A3 masoara acum 4,24 metri in lungime, ampatamentul a crescut cu cu 23 mm, la 2,60 metri, iar latimea este de 1,77 metri. Volumul portbagajului este de 365 litri, cu posibilitatea de extindere la 1.100 litri, cu bancheta din spate rabatata.

    Si aerodinamica a fost imbunatatita, modelul beneficiind de un coeficient Cx de numai 0,31. Habitaclul a fost semnificativ modificat, incorporand o serie de instrumente hi-tech, precum retractabil un ecran de ultima generatie de 7 inch, care prezinta informatii privind traficul in format 3D.

    Nivelurile de echipare sunt Attraction, Ambition si Ambiente, gandite pentru a satisface exigentele tuturor clientilor. Printre sistemele noi oferite se numara si "Adaptive Cruise Control", un dispozitiv care este capabil sa mentina distanta fata de autovehiculul din spate pana la o viteza de 150 km/h.

    Constructorul auto mai ofera "Audi side assist" (care monitorizeaza unghiul mort), "Audi active lane assist" (pentru mentinerea benzii de circulatie), sistemul audio Bang & Olufsen si multe altele.

    La momentul lansarii vor fi disponibile doua motorizari pe benzina TFSI 1.4 si 1.8, care dezvolta 122 si 180 Cai Putere. Frontul diesel va fi acoperit de unitatea turbodiesel 2.0 TDI, care produce 143 Cai Putere.

    Propulsorul TFSI de 1,8 litri este cuplat in standard cu o transmisie cu sapte trepte S tronic. Celelalte doua motoare primesc o cutie de viteze manuala cu sase rapoarte. Ulterior, oferta va fi completata cu un sistem de tractiune integrala si tehnologia "cylinder on demand".

    Noul Audi A3 va fi lansat oficial la Salonul Auto de la Geneva. Pe piata va ajunge abia in vara acestui an.

    Vizualizari: 1768