rss

Audi pregateste un A1 cu un consum de 1 litru/100 km

  1. 26/11/2012
  2. Categoria: Audi
  3. Tags: A1, Audi, Vw, xl1
    Vezi toate fotografiile (1)

    Audi planuieste sa completeze gama A1 cu o versiune diesel care va consuma numai un litru de carburant la suta de kilometri. Acesta va fi alter ego-ul casei auto din Ingolstadt pentru viitorul Volkswagen XL1, anticipat de conceptul cu acelasi nume, si ar putea ajunge pe piata in aproximativ 3 ani.

    Audi lucreaza in prezent la o versiune deosebit de eficienta a citadinei A1. Modelul va revolutiona segmentul mini de lux, oferind un consum impresionant de un litru de combustibil necesar pentru a parcurge o suta de kilometri.

    Informatiile nu sunt pure speculatii, acest plan fiind confirmat de insusi Wolfgang Durheimer, directorul departamentului tehnologic Audi, care a recunoscut ca inginerii Audi lucreaza in prezent la o versiune extrem de economica a actualului A1. Modelul va avea un pret accesibil.

    In ciuda consumului foarte redus, oficialul Audi a mentionat ca nu vor face rabat de la calitatea cu care si-a obisnuit clientii, astfel ca viitoarea versiune va beneficia de toate elementele de confort regasite in gama A1.

    In ceea ce priveste motorizarea-minune, Durheimer nu a dat detalii, insa este de asteptat sa fie propulsorul diesel cu doi cilindri care se va regasi pe viitorul Volkswagen XL1, model anticipat de prototipul cu acelasi nume.

    Vizualizari: 8992