rss

Audi lanseaza editia limitata A1 Quattro

  1. 21/12/2011
  2. Categoria: Audi
  3. Tags: A1, Audi, Quattro
    Vezi toate fotografiile (18)

    Audi a dezvoltat o editie limitata ultraperformanta a modelului A1. Sportiva va fi produsa in numai 333 de exemplare si este dotata cu un motor de 2,0 litri de 256 CP si tractiune integrala permanenta quattro.

    Noul Audi A1 Quattro va ajunge pe piata in a doua jumatate a anului viitor si va oferi clientilor performante notabile. Pus in miscare de propulsorul de 2,0 litri turbo al fratelui mai mare S3, autoturismul atinge o viteza maxima de 245 km/h si realizeaza sprintul de la 0 la 100 km/h in numai 5,7 secunde.

    Cuplul maxim de 350 Nm este disponibil intre 2.500 rpm şi 4.500 rpm, iar puterea maxima de 188 kW/256 CP este dezvoltata la 6.000 rpm. Unitatea transmite puterea catre sistemul de tractiune integrala permanenta prin intermediul unei cutii cu sase trepte.

    Sistemul Quattro este "ajutat" de un ambreiaj multi-disc, controlat electronic si actionat hidraulic, pozitionat pe puntea spate.

    Noul A1 Quattro a fost optimizat pentru a promite un consum si emisii de noxe reduse. Astfel, casa auto din Ingolstadt anunta un consum mediu de 8,5 litri la fiecare suta de kilometri.

    Autoturismul este echipat cu jante din aluminiu de 18 inch si pneuri 225/35. Discurile ventilate pe fata masoara 312 mm in diametru, in timp ce etrierele sunt de culoare neagra. Programul de stabilizare a fost imbunatati pentru a implica mai mult conducatorul auto si pentru a face condusul mai distractiv.

    Din punct de vedere estetic, editia limitata se remarca prin caroseria exclusiva Glacier White şi plafonul negru lucios. Bara faţă a fost redesenata, iar grila single frame este finisata de asemenea negru lucios. Emblema quattro se regaseste la nivelul grilei, partii superioare a aripilor si hayonului.

    Vizualizari: 2513