rss

Aston Martin reduce productia modelului Rapide

  1. 16/06/2011
  2. Tags: Aston Martin, Rapide
    Vezi toate fotografiile (1)

    Daca mai este criza sau nu, preferam sa nu ne pronuntam, insa putem afirma cu siguranta ca recesiunea a dat o palma zdravana industriei auto. Spre exemplu, cum cererea pentru masini de lux la nivel global se afla in continuare in scadere, Aston Martin a hotarat sa reduca considerabil productia modelului Rapide.

    Astfel, de pe liniile de asamblare vor iesi saptamanal 25 de exemplare, ceea ce inseamna 1.250 de unitati anual, putin peste jumatate din cele 2.000 prevazute initial in perioada 2007-2008.

    Mai mult decat atat, unele voci anunta o scadere vertiginoasa, pana la 10 unitati pe saptamana. Constructorul auto neaga aceste speculatii.

    Productia Aston Martin a fost sistata in luna mai a acestui an din cauza acordului incheiat inainte de vreme cu Magna Steyr. Contractul era valabil pana in 2012. Se pare ca renuntarea la aceasta intelegere ar fi costat producatorul auto 10 milioane de lire sterline.

    Vanzarile Aston Martin au scazut cu 50% fata de cifrele inegistrate înainte de criza financiară care a inceput  în septembrie 2008.

    Vizualizari: 2039