rss

Video: accidentul lui Massa de la Hungaroring

  1. 28/07/2009
  2. Categoria: Aro
    Vezi toate fotografiile (1)

    In calificarile pentru Marele Premiu al Ungariei, Felipe Massa a fost lovit in casca de o piesa metalica desprinsa din monopostul lui Rubens Barrichello. In urma loviturii, pilotul Ferrari s-a ales cu o fractura craniana si cu un viitor nesigur in cariera de pilot.

    Bucata de metal desprinsa de la suspensia spate a masinii Brawn Mercedes pilotata de un alt brazilian, Rubens Barrichello, a penetrat casca de protectie a lui Massa, spargandu-i viziera si lovindu-l deasupa ochiului stang. Acesta si-a pierdut imediat cunostinta si a intrat in bariera de protectie formata din cauciucuri.

    A fost scos din masina dupa cateva minute si transoprtat de urgenta la un spital din Budapesta cu elicopterul. Din motive medicale, vicecampionului de anul trecut i-a fost indusa starea de coma, insa acum a fost trezit si lucrurile par sa evolueze in bine.

    Desi grav lovit, Massa este acum consitent si isi poate misca toate membrele. Din fericire, cea mai mare temere a medicilor nu s-a adverit. Astfel, creierul lui Massa se pare ca nu a fost afectat, insa doctorii sunt inca rezervati asupra ochiului acestuia. Cert este ca i-a fost afectat nervul optic, dar nu se stie, inca, in ce masura, iar acest lucru ii poate periclita viata sportiva!

    In zilele urmatoare, Felipe Massa va fi transferat la un spital din Paris unde au mai fost tratati, printre alti sportivi, Michael Schumacher si Ronaldo. Din nefericire, se pare ca sezonul 2009 s-a incheiat pentru brazilianul de la Ferrari, iar daca ochiul stang este prea grav afectat, atunci cariera sa de pilot ar putea fi curmata brusc

    Acest incident vine la doar o saptamana dupa ce un alt pilot, Henry Surtees din Formula 2, a decedat in urma unui accident aproape identic.

    Felipe
    , te asteptam din nou pe circuit, cat mai repede cu putinta!

    Vizualizari: 1604