rss

Magna va produce panourile caroseriei lui Mercedes SLS AMG

  1. 12/10/2009
  2. Categoria: Aro
  3. Tags: G-Klasse, Magna International, Mercedes, Opel, SLS AMG
    Vezi toate fotografiile (1)

    Din momentul in care si-a declarat intentia de a cumpara Opel – urmarind prin aceasta promovarea de la statutul de furnizor la cel de producator auto –, Magna International si-a periclitat relatiile cu anumite concerne europene, care au vazut in gigantul canadian un potential concurent.

    Nu este insa si cazul lui Daimler, compania-mama a lui Mercedes incredintandu-le celor de dincolo de Atlantic misiunea de a fabrica panourile de caroserie ale lui SLS AMG.

    Magna Steyr (divizia europeana a lui Magna International) va adauga, asadar, cel de-al doilea model Mercedes in portofoliul sau, uzina de la Graz urmand a produce in continuare tot-teren-ul G-Klasse.

    Austriecii, fosti membri ai conglomeratului Steyr-Daimler-Puch, au o lunga relatie de colaborare cu producatorul din Stuttgart, impreuna cu care au dezvoltat sistemul de tractiune 4Matic.

    Inclusiv seful lui Daimler AG, Dieter Zetsche, a precizat ca nu vede nici un conflict de interese intre compania pe care o conduce si Magna International, chiar daca, la ora aceasta, se stie in proportie de 99% ca Opel va ajunge pe mainile nord-americanilor.

    Vizualizari: 1513