rss

Chevrolet Camaro de la Gearhead Performance

  1. 21/01/2010
  2. Categoria: Aro
  3. Tags: Camaro, Chevrolet, Corvette zr1, Pontiac, Trans-Am
    Vezi toate fotografiile (3)

    Nu este pentru prima data cand cineva propune un surogat de Pontiac Trans Am pornind de la designul lui Chevrolet Camaro, insa este cu siguranta pentru prima oara cand lucrurile au fost duse la extrem si in ceea ce priveste performantele.

    Vorbim despre ultimul rezultat al muncii celor de la Gearhead Performance Group (GPG), materializat sub forma unui kit de tuning ce include, printre altele, prezenta unui motor de 900 CP.

    Asadar, sub “straiele” evocand caroseria originalului Pontiac Trans-Am, se ascunde o versiune modificata a V8-ul LS9 de pe Corvette ZR1, capabil sa trimita catre roti o putere de doua ori si ceva mai mare decat cea a propulsorului lui Camaro SS.

    La randul lor, componentele cutiei de viteze cu sase trepte au fost intarite pentru a se descurca cu noile forte, in timp ce trenul de rulare a fost dotat cu suspensii speciale, un sistem de franare mai performant si un set de roti cu jante de 22 de inch.

    In locul monstrului biturbo de 900 CP (sistemul de supraalimentare cu compresor mecanic a lasat locul unuia bazat pe doua turbocompresoare), GPG poate monta, la cerere, un V8 aspirat de “numai” 426 CP, insa ceva ne spune ca nu foarte multi vor fi interesati de o asemenea oferta.

    Vizualizari: 1664