rss

Alfa Romeo va lansa un roadster bazat pe Mazda MX-5

  1. 23/05/2012
  2. Categoria: Alfa Romeo, Mazda
  3. Tags: afla romeo, Mazda, MX-5
    Vezi toate fotografiile (1)

    Alfa Romeo va lansa pe piata un roadster ce va avea la baza viitoarea generatie MX-5 cu tractiune spate, in urma unui parteneriat intre grupul Fiat si Mazda. Cabrioletul va fi introdus in productie in anul 2015 la o fabrica Mazda din Japonia.

    Intelegerea prevede ca ambele branduri auto sa aduca pe piata doua roadstere cu tractiune pe puntea spate, care se vor diferentia prin design, stil si echipari. Masinile vor fi puse in miscare de motoare diferite, desi ambele modele vor fi produse la uzina Mazda din Hiroshima, Japonia. Productia alter ego-ului Alfa Romeo va demara in anul 2015.

    “Acest acord demonstreaza convingerea noastra de a contiuna sa dezvoltam marca Alfa Romeo si intentia clara de a o transforma intr-un success global. Colaborarea cu Mazda inseamna un parteneriat cu liderul pietei auto in domeniul tractiunii spate pentru a produce un roadster pur, in spiritul traditional Alfa Romeo…” a declarat Sergio Marchionne, CEO Fiat.

    In prezent s-a semnat un memorandum de intelegere, insa intelegerea finala va fi semnata in a doua jumatate a anului 2012. Pe langa acest proiect, cele doua marci ar putea da nastere unor noi colaborari.

    Prima generatie MX-5 a fost lansata in februarie 1989, fiind cea mai vanduta masina sport cu doua locuri din istorie, lucru certificat in repetate randuri de Guinness World Records.

    Vizualizari: 1943