rss

Alfa Romeo se va intoarce in SUA cu noul 4C si un crossover compact

  1. 09/08/2011
  2. Categoria: Alfa Romeo
  3. Tags: 4c, Alfa Romeo, giulietta
    Vezi toate fotografiile (1)

    Alfa Romeo pregateste o revenire de zile mari pe pietele din Statele Unite si Canada. Primul model care va puncta reintoarcerea brandului italian va fi supercarul 4C, prefigurat de conceptul cu acelasi nume. Urmatorul pe lista este un crossover compact.

    Astfel, la mijlocul anului 2013, sase luni mai tarziu decat se estimase, ofertele de autoturisme din Canada si SUA vor gazdui din nou marca Alfa Romeo. Primul model, Alfa 4C, va fi pus in miscare de unitatea turbo de 1,8 litri si 250 CP si va beneficia de o serie de materiale usoare, care ii vor asigura o greutate redusa.

    Conceptul a fost lansat oficial in martie, la Geneva, iar in septembrie este asteptata o evolutie a acestuia, ceea ce inseamna ca vom putea vedea un prototip foarte apropiat de modelul de serie.

    Productia crossoverului compact va demara la sfarsitul anului la uzina de la Mirafiori, urmand a traversa uceanul sase luni mai tarziu.

    Printre planurile casei auto italiene figureaza si o compacta de segment B. Desi sunt sanse mari sa fie vorba de un Alfa Romeo MiTo evoluat, exista voci care anunta un model cu totul nou, cu o caroserie cu cinci usi.

    Ulterior vor fi lansate Giulietta facelift si un roadster ce va avea la baza platforma LX cu tractiune spate, utilizata si de Chrysler 300.

    Momentan, nu este luata in calcul lansarea unui SUV de mari dimensiuni, bazat pe Jeep Grand Cherokee.

    Vizualizari: 2161