rss

Versiunea electrica Golf va debuta in 2013 si se va numi E-Golf

  1. 16/03/2012
  2. Categoria: VW
  3. Tags: electric, Golf, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (1)

    Dupa debutul celei de-a saptea generatii programat in toamna acestui an, Volkwagen va lansa si o versiune electrica pentru clientii cu inclinatii ecologice. Modelul se va numi E-Golf.

    Noul VW Golf va fi disponibil si cu propulsie electrica incepand cu anul 2013. Autoturismul cu zero emisii va fi echipat cu un motor EV, alimentat de baterii litiu-ion, dezvaluie publicatia Car and Driver.

    Potrivit presei straine, casa auto va renunta la sigla "blue-e-motion", care denumea prototipurile eco, in favoarea constructiei de tipul "E-Golf". Versiunea electrica a bestsellerului german va utiliza aceeasi platforma modulara MQB, care permite amplasarea motoarelor traditionale, dar si alternative, in aceeasi pozitie de montare, fara niciun fel de restrictii.

    Citeste si Primele imagini cu platforma viitorului VW Golf 7

    Momentan nu se cunosc informatii privind puterea si autonomia versiunii de serie, insa ultimul Golf blue-e-motion era echipat cu un motor electric alimentat de baterii litiu-ion, amplasate sub bancheta din spate.

    Propulsorul dezvolta 115 Cai Putere si un cuplu maxim de 270 Nm. Astfel echipat, modelul atingea o viteza maxima de 135 km/h, iar sprintul de la 0 la 100 km/h era efectuat in 11,8 secunde. La acea vreme, VW anunta un plus de 205 kilograme fata de standardul Golf.

    Noua generatie va fi mai lata si mai lunga, iar liniile vor fi mai agresive. Din gama Golf vor face parte si versiunile sportive GTI si cea de inalta performanta R. Publicul va face cunostinta cu noul Golf in septembrie, cu ocazia Salonului Auto de la Paris.

    Vizualizari: 1826