rss

Timbrul de mediu a fost avizat de Guvern

  1. 19/02/2013
  2. Tags: Taxa auto, timbru mediu
    Vezi toate fotografiile (1)

    Noul timbru de mediu a primit avizul Guvernului. Dupa noua formula de calcul, suma de plata va scadea cu 60% pentru Euro 2, cu 80% pentru Euro 1 si cu 90% pentru non-euro. Totodata, noul bir va fi calculat diferit pentru masinile cu motoare pe benzina si cele cu motoare diesel.

    Guvernul a avizat introducerea timbrului de mediu care va inlocui actuala taxa auto, au declarat pentru Mediafax surse oficiale. Noua formula de calcul conduce la o crestere in medie de circa 10% a sumei de plata pentru masinile Euro 4 si Euro 3 si o scadere cuprinsa intre 60% si 90% pentru masinile Euro 2, Euro 1 si non-euro.

    Conform noii formule de calcul, suma de achitat va scadea cu 60% pentru Euro 2, cu 80% pentru Euro 1 si cu 90% pentru non-euro, mergandu-se pe ideea ca aceste masini au o durata scurta de functionare si, deci, vor polua mai putin.

    Noua taxa va ramane la aceleasi cote pentru masini Euro 5, in timp ce pentru Euro 6, masini hibride si electrice, nu va fi perceput timbrul de mediu. Noutatea este reprezentat de diferentierea ce urmeaza a fi realizata intre masinile cu propulsoare pe benzina si cele diesel. 

    Timbrul se va plati o singura data, la prima inmatriculare pe piata din Romania sau la prima transcriere, dar nu si in cazul tranzactiilor civile (mostenire sau partaj).

    Cei care au platit actuala taxa de poluare nu vor mai plati timbrul de mediu.

    Vizualizari: 28903