rss

Masinile Euro 6 vor plati timbrul de mediu la revanzare

  1. 20/03/2013
  2. Tags: Taxa auto, timbru mediu
    Vezi toate fotografiile (1)

    Masinile Euro 6, in prezent scutite de la plata timbrului de mediu, vor fi supuse taxei de poluare peste cativa ani, la revanzare, anunta Autobis.ro citand Radio Romania Actualitati.

    Ministrul Mediului si al Padurilor, Rovana Plumb, a declarat, la Radio Romania Actualitati, in cadrul emisiunii „Actualitatea in dezbatere”, ca autovehiculele echipate cu motoare Euro 6 vor fi supuse timbrului de mediu in 3-4 ani.

    Declaratia a venit in cadrul unei interventii telefonice prin care Plumb lamurea situatia automobilele cu motoare Euro 4 mai mici de 2.000 cmc inscrise in Romania in 2009 inscrise in Romania, pentru care se va plati timbru de mediu la revanzare, desi au fost scutite de plata taxei de poluare la acea vreme.

    In aceeasi situatie se vor afla si automobilele cu motoare Euro 6, la vremea cand aceasta norma de poluare va fi inlocuita de alte reglementari legislative mai stricte, care nu vor mai prevedea scutirea motorizarilor Euro 6 de la plata viitoarelor taxe.

    Tot in cadrul emisiunii de la Radio Romania Actualitati, ministrul Mediului a declarat ca este luata in calcul si posibilitatea transformarii timbrului de mediu intr-un impozit anual, care va fi calculat in functie de gradul de poluare.

    Timbrul de mediu a intrat vineri, 15 martie in vigoare. Conform noii formule, timbrul de mediu mentine cote similare celor din prezent pentru Euro 5 si mareste cotele pentru Euro 4 si Euro 3. De cealalta parte, pentru masinile cu motorizari non-Euro, Euro 1 si Euro 2, cuantumul scade.

    De asemenea, timbrul de mediu se calculeaza diferit pentru masinile pe benzina fata de cele pe motorina, pentru ultimele platindu-se mai mult, pornindu-se de la ideea ca motorizarile diesel polueaza mai mult.

    Timbrul de mediu poate fi calculat aici.

    Vizualizari: 19587
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »