rss

Taxa de poluare auto, amanata pentru doua saptamani

  1. 31/01/2008
  2. Tags: Auto economie, Taxa auto
    Vezi toate fotografiile (1)
    Guvernul a decis sa amane aprobarea modificarilor convenite cu Comisia Europeana referitoare la taxa auto pana la discutarea cu liderii partidelor parlamentare a necesitatii acestei taxe pentru protectia mediului, a declarat, miercuri ,ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian.

    Acesta a informat Executivul cu privire la noile modificari aduse taxei si convenite luni, la o ultima runda de consultari cu Comisia Europeana.

    Seful Departamentului pentru Afaceri Europene, Adrian Ciocanea, a prezentat de asemenea un memorandum privind procedurile de modificare ale taxei auto.

    „Memorandumul este o obligatie a DAE de a cere mandat Guvernului pentru procedurile pe care le face”, a declarat, pentru Rompres, Ciocanea, subliniind ca documentul priveste procedurile de urmat dupa aprobarea taxei si consultarea in acest sens cu Comisia Europeana.

    Ministrul Economiei a precizat ca a avut deja, marti, o runda de discutii cu liderii partidelor parlamentare pentru a le anunta intentia de a discuta pe marginea taxei de poluare auto.

    „Regret faptul ca s-a ajuns la o politizare excesiva si se ignora interesele pe termen lung ale Romaniei. O taxa nu este pentru nimeni un lucru imbucurator, dar, daca veti calcula nivelul accizelor si taxelor din trecut, acum sunt cu mult mai mici”, a afirmat Vosganian.

    Ministrul Economiei si Finantelor a precizat ca premierul Calin Popescu-Tariceanu a decis ca, deocamdata, sa nu se aprobe o Ordonanta de Urgenta privind taxa de poluare auto, pana la incheierea consultarilor cu partidele parlamentare, dar a subliniat ca in opinia sa aceste discutii ar trebui sa se termine in maximum doua saptamani.

    Varujan Vosganian a precizat ca, desi este tentant pentru partide din punct de vedere electoral sa se pronunte impotriva taxei, in eventualitatea eliminarii ei, ar avea de suferit programele de mediu si de sanatate.
    Vizualizari: 1011